Shopping Cart
Доказани ползи за здравето от сухия джинджифил на прах

Доказани ползи за здравето от сухия джинджифил на прах

Джинджифил на прах е една от най-широко използваните билки в древната индийска система Аюрведа. Той може да засили имунитета и да намали риска от инфекции.

Джинджифил за храносмилане

Пресният джинджифил както и сухият джинджифил на прах стимулират секрецията на храносмилателни ензими. Те представляват ефективен метод за подобрение на храносмилането съизмерим с лекарства за стомашни проблеми.

Хроничнотозатруднено храносмилане (диспепсия)се характеризира с болка и дискомфорт в горната част на стомаха. С намаляването на храносмилателния капацитет на нашата храносмилателна система, храната остава в стомаха ни за по-дълъг период от време. Това забавено изпразване на стомаха е основен причинител на болка и затруднено храносмилане.

Според проучване, проведено в САЩ, 1,2 грама джинджифил на прах преди хранене ускорява изпразването на стомаха с 50% (1)

Джинджифилът може да намали болката в мускилите и мускулната треска

Редовната употреба на джинджифил на прах (или чай от джинджифил) може да облекчи болката в мускулите и мускулната треска, причинени от тренировка или интензивно физическо натоварване.

В резултат на противовъзпалителните си свойстваджинджифилът на прах може да намали болките в ставите и мускулите.

Джинджифилът може лесно да се комбинира с мед, за да се подобри вкуса на билковия чай.

Поради противовъзпалителното действие на джинджифилът на прах, той предлага и облекчение при остеоартрит. Също така е известно, че джинджифиловото масло потиска възпаленията при артрит.

Джинджифилът намалява кръвната захар и риска от заболявания на сърцето

Редовната употреба на джинджифил на прах може успешно да понижи кръвната захар и по този начин да намали риска от сърдечни заболявания.

Редовният прием на джинджифил в продължение на 12 седмици води до 28% намаление на съотношението нааполипопротеин Б (ApoB) към аполипопротеинА1 (ApoA-1) и 23% намаление на маркерите за окисленилипопротеини според проучване, публикувано от Националния здравен институт на САЩ. (2)

Учените също така изследват въздействието на редовния прием на джинджифил върху диабетици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.