fbpx

Нашата история

Началото на нашата уникална история.

Детски спомени

Антонио Естебан е дете, когато родителите му се преместват от Южна Испания, за да се установят на север. Това 40-те години на миналия век и несвикнал със суровите зими в региона, той се разболя от тежка респираторна инфекция, която по това време означава малък шанс за оцеляване. За щастие дядо му и баща му са наследници на хилядолетното изкуство за лечение с растения и големи познавачи на ботаническия свят. Здравето на детето беше възстановено чрез използването на старо семейно билково лекарство; това преживяване промени живота на Антонио завинаги и връзката му с естествения свят.

Следващите години минават щастливо за Антонио между екскурзии в провинцията, събиране на растения с баща му и братя и сестри и посещения на приятели и познати, които идват в семейния му дом, търсейки естествено лечение за най-различни заболявания. Всичко това, докато учи и усвоява древните билкови знания и традиции на своето семейство.

Хилядолетната традиция на лечение с растения и страстта към създаването на продукти и формули, които са признати в цял свят, е в нашето ДНК.

Началото

Годината на най-тежката икономическа рецесия в Испания оставя Антонио безработен и неспособен да издържа младото си семейство, което го връща отново към естествения свят. Тогава, в началото на 80-те, нашата история започна да се оформя.

Нашата компания е основана в селската среда на провинция Сория, в североизточна Испания. Благословен с правилните сезонни температури, идеалната надморска височина, заобиколен от гори и полета с изключителна чистота и напояван от девствени води, всички идеални за растеж и събиране на най-добрите лечебни растения.

Предприемаческият дух на Антонио, дълбоките му познания за традиционната билкова медицина, заедно с неговия опит в инженерството му помогнаха да изгради стълбовете, от които се нуждаеше, за да модернизира един занаятчийски процес, който се е развил минимално от древни времена и се основава на ръчно събиране, сушене и опаковане на лечебни растения.

През нашите ранни години Антонио работи неуморно, за да обедини традицията на естествената медицина с най-новите научни и технологични постижения, надграждайки бъдещето, като същевременно се придържаше по-здраво към хилядолетните знания и традиции на своето семейство, правейки възможно нашите продукти и формули постепенно да бъдат признати , в световен мащаб за тяхното качество и ефикасност.