fbpx

Проучване доказва антитуморната активност на Lepidium latifolium

Списанието Molecular Carcinogenesis наскоро публикува статия за антитуморната активност на Lepidium latifolium и идентифицирането на основния му активен компонент.

Списанието Molecular Carcinogenesis, редактирано от Wiley, наскоро публикува статия за антитуморната активност на Lepidium latifolium и идентифицирането на епитионитрил 1-циано-2,3-епитиопропан като негов основен основен компонент. Тази статия показва резултатите от изследванията, провеждани повече от десетилетие от няколко испански изследователи, включително María Conde Rioll, която отговаря за лабораторията за клетъчни култури на отдела за научноизследователска и развойна дейност на Soria Natural. Нейното участие е предвидено в рамките на споразумението, подписано през 2004 г. между нашата компания и Центъра за изследване на рака в Саламанка, Испания. Заедно с María Conde Rioll, изследователският екип на Лабораторията за клетъчна смърт и терапия на рака към Центъра за биологични изследвания (Мадрид, Испания), Центъра за изследване на рака в Саламанка (Испания) и Института по биоорганична химия „Антонио Гонсалес“ на Университета Ла Лагуна (Тенерифе, Испания).

Според тази статия „консумацията на зеленчуци Brassica (Cruciferae) е свързана с намален риск от рак“. Въпреки това има още много да се знае за неговите активни компоненти и молекулярната му активност. Това е причината изследователският екип, част от който Conde Rioll, да започне работата си за локализиране на представляващи интерес съединения с антитуморна активност преди повече от десетилетие. По-специално, екипът се фокусира върху изследването на Lepidium latifolium, кръстоцветно растение, произхождащо от Южна Европа, средиземноморските страни и Азия, което е популярно известно като пиперлист. Тяхната изследователска работа заключава, че екстрактът от Lepidium има цитотоксична активност, с други думи, има способността да унищожава раковите клетки. Освен това сокът от това растение показва антитуморна активност. Епитионитрилът 1-циано-2,3-епитиопропан (CETP) е идентифициран като най-важният антиканцерогенен принцип, активен на Lepidium latifolium.

В следващото видео два in vitro анализа, проведени в R&D Laboratories на Soria Natural, сравняват ефекта на активните принципи на лечебното растение Lepidium latifolium върху здрави и туморни клетки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *